O nama

O nama

Udruženje gradjana Mirijevo je nevladina organizacija, definisana statutom. Deluje na delu teritorijie opštine Zvezdara, mesne zajednice Mirijevo i novo Mirijevo. Po prvi put jedna organizacija na ovakav način deluje – u delu opštine koja se zove Mirijevo. Interes udruženja je da ukazuje na probleme i da na svaki način pomogne unapredjenju života naše zajednice. Do danas Mirijevo nikada nije imalo svoje predstavnike u opštini i na taj način nikada nije učestvovalo u vlasti. Teritorija Mirijeva ima sve uslove da postane opština i na tome će udruženje raditi uporedo sa svakodnevnim aktivnostima. Mirijevo nema nikakavu kulturnu i portsku infrakstrukturu. Privreda u mirijevu svodi se na mikro preduzeća koja jedva opstaju na tržištu. Vreme je da se neke teme pokrenu, neke stvari promene… Cilj nam je da Mirijevu vratimo stari sjaj i pokrenemo stvari koje godinama svi prećutkuju.

Ono sto mirijevo ima to su divni ljudi koji vrede mnogo. U Mirijevu su rodjeni mnogi od nas, kao i naša deca. To nam daje pravo da pokusamo da njima i nama izborimo lepšu buducnost.


“Čovek je onakav kakvo je društvo u kojem se kreće.”


Da bi smo postali onakvi kakvi želimo da budemo kao društvo, moramo uzimati učešće kao pojedinci. Moramo zaista brinuti jedni o drugima, kao i o svom gradu kako bi stvorili povoljnu klimu za nas i buduće naraštaje.

 

 

NAŠA MISIJA

Udruzenje gradjana Mirijevo radi na tome da kvalitet zivota u zajednici bude bolji. Svojim aktivnostima olaksava zivot u samoj zajednici. U teškim vremenima za naše gradjane, svako dešavanje čini zivot lepšim, bogatijim. Naše najiskrenije verovanje je da gradjani mogu sami sebi da pomognu. Gradjanske inicijative mogu da rezultiraju rešavanjem svakodnevnih životnih problema. Dajemo sve od sebe da pronadjemo donatora koji će prepoznati iskrenost našeg rada i ulagati u razvijanje naših ideja. Mi smo saveznici gradjana Mirijeva, želimo da udruženim snagama unapredimo život naše zajednice.


Mi se ne reklamiramo. Naše aktivnosti  nas čine prepoznatljivim.