Realizacija projekta: “Aktiviraj mlade da nešto korisno rade”

13. decembar 2016.

Udruženje građana Mirijevo, uz podršku Kancelarije za mlade grada Beograda, počinje sa realizacijom projekta “Aktiviraj mlade da nešto korisno rade”

Projekat ima za cilj animiranje mladih kako bi se aktivno uključili u život zajednice, podizanje svesti o važnosti životne sredini i njenog očuvanja.
Projekat se realizuje kroz niz aktivnosti:
1. Sortirtanje i prikupljanje otpada.
Kampanja pod parolom “Ubaci, ne bacaj”, ima za cilj da podstakne mlade da sortiraju otpad i isti ne bacaju po ulici. Naši jasno obeleženi kontejneri su postavljenji u okviru vrtića i škola na teritoriji Mirijeva, kao i u zgradi MZ Mirijevo, Školski trg 2
2. Distrubucija edukatvno-informativnog materijala
Pripremili smo edukativne brošure prilagođene deci i mladima, koje će biti distribuirane tokom trajanja projekta, a informacije će biti dostavljane i putem socijalnih mreža i elektronskih medija.
3. Edukativne i kreativne radionice
U period od 24 decembra 2016 do 15 januara 2017 godine organizujemo kreativne radionice za decu različitih uzrasta. Prvi deo radionice posvećen je edukaciji o zaštiti životne sredine a program je prilagođen uzrastu polaznika. Tokom drugog dela radionice deca će, uz pomoć našeg stručnog tima, praviti predmete od recikliranog materijala i ambalažnog otpada prikupljenog tokom kampanje “Ubaci, ne bacaj”.
Da se prijavite za učešće u radionice pišite nam na aktivirajmlade@ugmirijevo.org. U prijavi obavezno navedite ime I prezime deteta, uzrast I kontakt telefon roditelja.
4. Predavanje Škole intelektualnih veština
Dok se deca zabavljaju i uče na radionicama, za roditelje organizujemo predavanje Škole intelektualnih veština na temu tehnike efikasnog učenja.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na aktivirajmlade@ugmirijevo.org.

Vaše Udruženje građana Mirijevo

 

Posted in Vesti